Suroviny:
- 4 čerstvé chilli papričky
- 6 lyžíc olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, ošúpaného a pokrájaného najemno
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 4 filety z ančovičiek
- 400g krájaných paradajok v konzerve
- soľ, korenie
- 3 poháriky vodky
- 500g špagiet
- 1 citrón
Postup:
Prepichneme chilli papričku 6-8 krát malým nožom. Rozohrejeme olivový olej na panvici a vyprážame na strednom ohni chilli papričky 5 minút. Potom pridáme cesnak, petržlenovú vňať a ančovičky. Všetko premiešame v panvici a až začne cesnak chytať farbu, pridávame krájané paradajky, osolíme a pokoreníme podľa chuti. Zmes privedieme do varu a prilejeme poháriky vodky, stlmíme oheň a necháme bublať. Drevenou vareškou v zmesi roztlačíme chilli papričky, aby sa ich chuť čo najviac dostala do jedla.
Uvaríme špagety podľa návodu, scedíme a ihneď pridáme do omáčky. Rozdelíme na taniere, posypeme citrónovou kôrou a pokvapkáme šťavou z citrónu.
Dobrú chuť!